Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Οι Αντλίες Θερμότητας και η Μηχανική τους


Η μηχανική των αντλιών θερμότητας διαφέρει μεταξύ τους. Ορισμένες χρησιμοποιούν την ενέργεια χημικών συστατικών προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητή θερμότητα, ενώ άλλες χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό με στόχο την παραγωγή είτε θερμότητας είτε ψύξης. Άλλες πάλι μεταφέρουν τη θερμότητα από ένα εξωτερικό περιβάλλον σε ένα εσωτερικό χώρο ή σπίτι. Οι περισσότερες αντλίες θερμότητας aer conditionat inverter είναι συνδεδεμένες με μία ηλεκτρική πηγή, η οποία λειτουργεί ως η κύρια πηγή ενέργειας για τη συσκευή. Οι τιμές των αντλιών θερμότητας ποικίλλουν ανάλογα με το μηχανισμό ή τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Μία αντλία θερμότητας του νερού ενδέχεται να κοστίζει λιγότερο από μία αντλία με πηγή τον αέρα, επειδή οι αντλίες νερού χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη θέρμανση του νερού και όχι για τον έλεγχο της θερμοκρασίας ενός δωματίου. Ωστόσο, όλες οι αντλίες θερμότητας με πηγή τον αέρα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων, αφού καταναλώνουν λιγότερο ηλεκτρισμό.
Εκτός από τις αντλίες με πηγή τον αέρα, υπάρχουν εκείνες που χρησιμοποιούν θερμότητα από το έδαφος και ονομάζονται γεωθερμικές αντλίες θερμότητας. Αυτές οι αντλίες αναρροφούν τη θερμότητα που προέρχεται από τη γη και στη συνέχεια τη «χειραγωγούν» προκειμένου να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία σε ένα χώρο. Σε αντίθεση με τις αντλίες με πηγή τον αέρα, οι οποίες καταναλώνουν αέρα από το περιβάλλον, οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν τη ζέστη και το κρύο, καθώς και τη θερμοκρασία του νερού. Οι γεωθερμικές αντλίες είναι επίσης ασφαλείς προς χρήση, αφού τέτοιες συσκευές δεν χρησιμοποιούν διάφορα χημικά στοιχεία που είναι επικίνδυνα για τους πνεύμονες. Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας είναι φιλικές προς το περιβάλλον και αποδοτικές σε σχέση με το κόστος τους.
Οι καταναλωτές οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι αντλίες θερμότητας έχουν διαφορετικές χρήσεις και μηχανική όσον αφορά τη θέρμανση και την ψύξη. Γι’ αυτό το λόγο, είναι συνετό, προτού προβούν σε κάποια αγορά, να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και το κόστους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου